Баща изнасилил 42 пъти непълнолетната си дъщеря, която била едва на 14 години

Снимка: TVN.bg

Йорго Колев многократно изнасилвал непълнолетната си дъщеря, извършил гнусното деяние когато момичето било едва на 14 години.

Това стана ясно по време на съдебно заседание, съобщи русенската телевизия TVN.bg

Потърпевшата не се яви в съда, тъй като е настанена в Кризисен център за жертви на домашно насилие. Двамата й по-малки братя също се намират в момента в социална институция.

Делото е образувано по сигнал на майката Десислава. Тя работела в чужбина и при едно от завръщанията си, хванала съпруга си на местопрестъплението.

По време на следствието 38-годишният Йорго признал, че е имал сексуални контакти с дъщеря си, но твърдял, че са били по взаимно съгласие. Според обвинителния акт, бащата е изнасилил дъщеря си 42 пъти.

Пред съда майката заяви, че иска бащата да бъде осъден и да влезе в затвора, а дъщеря й да получи някакво обезщетение.

От прокуратурата настояха Десислава да не представлява дъщеря си в съдебния процес, а да бъде назначен особен представител, който да може компетентно да защити правата на момичето. Още повече, че майката не успя да отговори адекватно на въпросите какво образование има, на какъв адрес живее, нито пък представи документ, че дъщеря й отказва да присъства на делото.

Йорго и Десислава живеели на семейни начала под наем в град Мартен, Русенско. Бащата работел в местна кооперация, майката заминала да изкарва препитанието си в чужбина. При едно от завръщанията си в началото на тази година, хванала мъжа си с дъщеря им в леглото, след няколкодневни терзания подала сигнал за деянието в полицията.

На 20 януари т.г. Йорго бил задържан. Ако бъде признат за виновен, законът предвижда наказание лишаване от свобода от 10 до 20 години. Предстои да се реши дали делото ще се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие.

Източник: Дир.бг