Борисов: Ние не сме гаджета с Корнелия Нинова, за да си говорим очи в очи

Според Бойко Борисов благоденстваме

„И утре Корнелия Нинова, ако дойде на дебата, ще й кажа, че конфронтацията, която шества, ще е с тежки последици за България. Съобразили сме се с трите национални телевизии, всички да имате сигнал. Много обичам жените, много ги уважавам, но никога не съм се водил. Една седмица слушам как съм се страхувал и когато се съгласих, започнаха условията. Дори помолих моите колеги да не използват думата лъжа, а неистина и да представят нещата така“.

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на извънредна пресконференция в централата на партията, предаде Епицентър.бг.

Бойко Борисов държи ГЕРБ да представят своите експерти, като се оправда с БСП, които като взели мандат и докарали Чобанов за министър на финансите и Орешарски за премиер. Той изтъкна, че вече веднъж са се „парили“ и сега иска, когато ще се говори за финанси, да застане Горанов срещу човек избран от БСП.

„Ние не сме гаджета да стоим и да си говорим очи в очи. Но когато казваш, че са спрени еврофондове, да кажат експертите – не само моите, но и нейните. И когато започне вторият модул, да се каже, аз това ще го постигна като премиер с тези хора, възможна е коалиция с този или този. До тук не намирам нещо, с което съм я обидил. Изведнъж получавам съобщения, че съм предлагал да пием кафе, докато нашите експерти дебатират“, коментира възмутено Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ пак повтори, че иска в дебата да участват министрите на ГЕРБ срещу тези на БСП, като всеки да защити програмата, която представя. Той се обяви за прозрачност, като каза, че всеки знае кои са министрите на ГЕРБ, но тези на БСП са мистерия.

„Аз винаги съм бил притеснен, когато гласуваме за БСП, че излизат други хора. Сега искам да знам, ако дойдат на власт, кои хора ще управляват“, попита Борисов.