Обединените патриоти: Ако бяхме спечелили изборите, тогава щяхте да имате пенсии от 300 лв.

Няма граници наглостта патриотска. След като преди изборите обещаваха твърдо, че ще настояват за 300 лв. минимална пенсия, а в последствие се отрекоха напълно от обещанията си, сега намериха и начин да се оправдават с хората гласували за тях.

Искрен Веселинов от „Обединените патриоти“ заяви в ефира на бТВ, че те не искали 300 лв. да е минималната пенсия, но са нямали друг избор, понеже не са гласували много за тях.

„След като не получихме нужния брой гласове, явно се търсят компромиси. За нас е важен принципът – за нас е важно да се преразгледа принципа на доходите и да се помогне на хората, които са в най-уязвимо положение. Мерките ще засегнат около 2/3 от пенсионерите и ще бъде осезаемо“, изтъкна той, цитиран от БЛИЦ.

„Факт е, че заложихме на методи за повишаване на приходите и темата за пенсиите ще се води още веднъж, когато се види, че предвидените мерки вече дават резултати“, добави политикът.

Запитан дали Патриотите не са направили прекалено много компромиси относно предизборните си обещания, Веселинов отговори:

„Ако бяхме спечелили изборите, нямаше да ни се налага да търсим чуждо одобрение и щяхме да спазим без компромис всичките си обещания. ГЕРБ са също толкова недоволни от това, което правят по темата доходи, колкото и ние“.