Цветанов: Радев да не разпуска парламента, докато не се приеме мажоритарното гласуване

Зам.-председателят на ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов заяви, че основен приоритет за парламента е мажоритарното гласуване, съобразно резултатите от проведения национален референдум, предаде БНР.

Цветан Цветанов излезе с призив към Румен Радев за удължаването на живота на 43-то Народно събрание, за да може да бъдат разгледани и приети точките от референдума.

„Президентът може тук да играе съществена роля, дори да удължи мандата на този парламент до приемането на изборно законодателство, което да кореспондира с това, което беше казано на референдума. Това са над 2 милиона и половина български граждани, които казаха, че искат мажоритарна система. От тази гледна точка смятам, че това е един от важните приоритети, които трябва да бъдат реализирани в оставащите няколко седмици“, коментира Цветан Цветанов.

Припомняме ви, че според експертите при мажоритарен вот в следващия парламент е много вероятно да има само три партии, като ГЕРБ ще получат абсолютно мнозинство и ще управляват страната самостоятелно.