Цяла ромска махала участвала в побоя на двамата горски пазачи. Удряли ги с юмруци, ритници, тояги и камъни

Двама горски пазачи в ромската махала в панагюрското село Поибрене са били вчера пребити, след като направили забележка на роми, да не изхвърлят отпадъци в близост до махалата. И двамата пазачи са пострадали, като единият от тях е с черепно-мозъчна травма.

„Бяхме дежурни с колегата и при обход на района ни те изхвърляха в непосредствена близост до махалата отпадъци. Колегата им направи забележка и тръгнахме. В самата махала ни бе направена засада – отпред и отзад с коли. Биха ни с камъни. Започнаха да удрят върху служебния автомобил, счупиха едното огледало, отвориха на колегата вратата и започнаха да го дърпат и удрят, впоследствие и мен. Удряха ни с юмруци, ритници, тояги, камъни“, каза Пенчо Шанов пред камерите на бТВ.

По неговите думи цялата ромска махала се е включила в побоя, като той допълни, че това не е инцидентен случай, а ромските набези били много и в последно време се засилвали.

Според ромите причината за инцидента бил, че единият горски пазач ударил шамар на едно момче от ромски произход, което се прибрало и се оплакало на баща си да му вадят медицинско. След това пазачите били засечени от разгневените роми, които се нахвърлил върху тях с думите „Как така ще удряш детето“.

В резултат на побоя са задържани общо седем души, като трима от тях са за срок от 24 часа. Това са роми от село Поибрене на 25, 32 и 31 години.

СПОДЕЛИ