Всяко трето сирене не е сирене. Кашкавалът и сиренето ги тъпчат с вредни за организма ни гадости

„Растителните мазнини в сиренето винаги са частично хидрогенирани. При преработката им се образуват до 30% трансмастни киселини, които са вредни“.

Това коментира проф. Донка Байкова в ефира на Нова телевизия по повод статистика, според която всяка трета бучка сирене в магазина съдържа растителни мазнини.

В същото време тя изтъкна, че ако растителните мазнини в един продукт са натурални, то те не са вредни.

Това са слънчогледово и рапично масло, зехтин например. Бялото саламурено сирене е национална гордост, имаме хубави стандарти за него, за кашкавал и кисело мляко.

Влагат се по-евтини суровини, за да бъде по-евтин продукта и по-купуваем. Тук не се влагат натурални мазнини, защото са течни.

За съжаление те не са свойствени за нашия организъм, той няма как да ги метаболизира и остават за дълго време кумулирани в нашия организъм и да се вместват и наместват в мембраната на нашите клетки.

Оттам нататък започват нашите проблеми.

Източник: БЛИЦ