23-ма с по 5000 лв. глоба, защото се разходили в Морската градина във Варна

За няколко часа служители на “Общинска полиция” са глобили 23-ма нарушители в Морската градина на Варна.

В следобедните часове на днешния 27 март, само за няколко часа, са били съставени 23 актове за установяване на административно нарушение на варненци, нарушили забраната за посещение в паркове и градини във връзка с мерките за ограничаване разпространението на коронавирус.

Това съобщават от Областната дирекция на МВР във Варна, цитирани от Novavarna.net

На нарушителите са съставени актове за нарушение по чл. 63, ал. 1 вр. ал. 7 от Закона за здравето. Санкцията, която се предвижда за това, е в размер на 5000 лв.

ОДМВР-Варна призовава всички гражданида спазват всички ограничения, въведени във връзка с извънредното положение в страната.

Припомняме, че от 00. 00 часа на 21 март са в сила новите рестриктивни противоепидемични мерки във Варна. В изпълнение на заповед на министъра на здравеопазването, кметът на Варна Иван Портних издаде своя заповед, в която се посочва, че се преустановяват посещенията на паркове, градски градини, спортни и детски площадки и съоръжения на открити и закрити обществени места.

Освен това се забранява на лица до 60-годишна възраст да посещават хранителни магазини и аптеки във времето от 8,30 до 10,30 ч. всеки ден.