80% от администрацията в държавата и общините ни е съставена от членове на ГЕРБ

Ако съкрати администрацията, Бойко Борисов се обрича на изборна загуба, поради което аз не вярвам, че ще направи тази рестриктивна мярка.

Така младият пловдивски адвокат Кристиан Гьошев, коментира изказването на премиера Бойко Борисов, че ще прави съкращения в администрацията.

Всички българи знаем, че 80% от администрацията в държавата и общините ни е съставена от членове на ГЕРБ. Това е т.нар. отряд, изграден по идея на Цветанов, с който партията печели всякакви избори. Заедно с тях в хор гласуват техните семейства и роднини. Биват съставяни списъци и в последствие проверявани по изборни секции дали са гласували и колко гласа има за партията. Естествено, ако гласове липсват му се пише лошо на дадения човек с принадлежност към ГЕРБ, аргументира се той.

Истината е, че освен партийния слугинаж, от администрацията трябва да изхвърчат всички пенсионери. Прави особено впечатление например, че в много структури на МВР в страната – например полицейски управления, редовно на портала слагат бивши пенсионирани военни. Тези хора освен, че взимат голяма пенсия, държавата ги храни втори път и със заплата, което е недопустимо защото е за сметка на млади хора, които стоят без работа, казва още адвокатът.

В много ведомства също, смушени в кабинетите си, перят краци пенсионирани „експерти“ и точат двойно държавния бюджет. Мисля си, че държавата не е чак толкова закъсала, че гръбнакът й да се опира на тези хора. Всъщност, ако бяха толкова добри специалисти и работоспособни, щяха да намерят достойно продължение на кариерите си в частния сектор. Те не могат да работят на компютър, не разбират новостите в комуникациите, не познават европейските правни норми, какво да говорим за българските, обяснява той.

И нека не забравяме, че това все пак са хора с разбирания и комунистически порядки от преди 1989 година, които по-скоро пречат на европейското развитие на България, отколкото да й помагат с експертизата си, категоричен е Гьошев.

Източник: Фрог нюз