Адв. М. Екимджиев: Надеждата е президентът да спре Гешев, но едва ли..

Остава единствената надежда в президента, който със свой указ трябва да завърши сложния фактически състав на избора на главен прокурор.

До неделя по обяд се надявах, че това може да стане – един достоен български генерал може да се противопостави на назначението на главния прокурор.

Но слушайки по радиото, чух един от неговите най-близки съветници да тълкува високия наратив на Гешев и да показва колко мъдри са неговите прозрения, че не е толкова важно разделението на властите, колкото тяхното единодействие. Това казва в интервюю за Дебати.бг адв. Михаил Екимджиев.

Така че, след като това беше позиция на един от най-приближените съветници на президента Радев, според мен, и от там не можем да очакваме коректив и вразумяване на ситуацията, допълва той.

Известният адвокат коментира и неделния протест: Властта няма да се уплаши, защото тя е арогантна и самодостатъчна. Тя не мисли за обществения интерес, а за своите интереси – политически, икономически, корпоративни, и за това да има кой да им пази гърбовете. Тя няма да се уплаши. Понякога тази власт проявява една особена суета, затова може, за да има интрига и за да се създаде илюзия за състезание и конкуренция, да измъкнат някой фиктивен конкурент, посочва Екимджиев.

Източник: Petel.bg