Адв. Марковски: По делото ”Иванчева” има изтръгване на показания

Неочакван обрат претърпя наказателното дело срещу отстранения кмет на район „Младост” Десислава Иванчева, след като вчера другият подсъдим и сочен за посредник при предаването на подкупа – Петко Дюлгеров,

се отметна от първоначалните си показания и заяви, че не е предавал на Иванчева пари от предприемача Александър Ваклин.

„Това означава много. Това означава, че тезата на прокуратурата, обвинителната позиция, търпи сериозна критика и логически затруднения в неделя, когато прокурорът ще застане на банката и ще иска присъда и ще аргументира защо има престъпление. Когато става въпрос за наказателно дело важното е дали са искани парите и какви са доказателствата”, коментира адвокатът на Десислава Иванчева Марин Марковски.

По думите му зад изнесената информация, че Иванчева е искала 500 хил. евро от Ваклин, няма доказателства.

„Единственият свидетел на обвинението, който твърди, че е искал пари, е Дюлгеров. Следователно няма връзка вече на обвинението със свидетелите. Истината е, че не е взела (подкуп)”, каза още Марковски.

Човек, който не е влизал в ареста, много лесно се доверява. Има изтръгване на показания. Дюлгеров не си отмъщава на прокуратурата, излезнал е от състоянието на ужас и притеснение. В неделя ще станем свидетели на историята с изстискания лимон и сокът, кото трябва да погълне прокуратурата, заяви адв. Марковски.

По отношение на делото „Йончева срещу Борисов” той обяви, че ще бъде гледано на трета инстанция. „Ние разполагаме с доказателства, които ще кажат и ще се установят нещата точно такива, каквито са”, посочи адвокатът.

Източник: Фрог нюз