Адв. Марковски посочи най-сериозното доказателство, че Росен Ангелов е масовият убиец, което му гарантирало доживотна присъда

Доживотна присъда без право на замяна.

Това според адвокат Марин Марковски трябва да е наказанието за Росен Ангелов при доказване на вината му в съда, като уточни, че в България има начин един човек никога да не остане завинаги в затвора.

Адвокатът смята също, че Ангелов е извършителят на престъплението, но според е необходимо да бъдат представени още доказателства поради големия обществен интерес.

„Има две неща, които се казват, че ги има. Това, че този човек е бил там и второ, че в неговата къща са намерени кървави дрехи на една от жертвите. Това са изключително сериозни доказателства. Но стои логическият въпрос достатъчно ли са. Отговорът е не, трябват още доказателства. Разбира се и тук нещата не са така простовати и леки за решение. Трябва да се прецени дали тези доказателства, в този момент, няма да попречат на разследването. Но така или иначе се дължи на обществото. Трябва да се покажат на журналистите доказателствата, че той е извършителят на престъпленията“, каза още адвокатът в интервю за телевизия Европа.

„Затова и полицията трябва да направи всичко възможно Ангелов да бъде заловен жив. Някой път един прост разговор и този въоръжен вече не е въоръжен. Винаги има начин той да бъде задържан, без да бъде убит. Само така ще стане ясно какви са били пълните мотиви на Ангелов за действията му“, допълни Марковски, който коментира темата преди да стане ясно, че Росен Ангелов се е самоубил.

Източник: БЛИЦ