Адвокат Марковски: Борисов не е казал това, което е казал!

След като Елена Йончева заведе дело за обида срещу Бойко Методиев Борисов за твърденията му, че българският народ и в частност БНТ са плащали за служебните й командировки в чужбина, Бащицата си нае адвокат.

И то не какъв да е адвокат, а най-мастития, известен като адвоката на Мафията.

Случайно, или не, Борисов се отъждестви с мафията, или с хората, извършили най-тежки престъпления у нас. Само те и безумно богатите наемат Марковски да ги оневини. От което следва, че или го е наел по инерция, подсказана му от клана, или наистина много се страхува да не бъде осъден.

„В случая не е налице противоправно деяние“ – удари се в гърдите адвокатът. „Думите са изречени по време на политическа предизборна кампания, а там са позволени обобщения и други средства на диалог. В конкретната ситуация в никакъв случай не може да се приеме, че г-н Борисов прави опити да злепостави ишцата, нито пък неговото деяние е свързано с дискредитиране на последната“ – каза в свое интервю Марковски. „Не може да бъде доказано по никакъв начин, че като споменава милоните, дадени от държавата, моят доверител визира ишцата. Затова няма предпоставка да се търси някаква наказателна отговорност от Бойко Борисов и от цялата партия ГЕРБ. Фактът, че някой се е припознал като образ в думите му и се чувства засегнат, изобщо не може да бъде категоризиран като настъпила вреда“

Елена Йончева е повече от изненадана от адвокатските увъртания. „Ако те считат, че да се клевети по време на предизборна кампания е не само е нормално, но и не е наказуемо, какво тогава се случва с нашата държава?“ Кое е нормално и кое не? Кое е законно изричане на лъжи и кое не и всъщност кога лъжата е законна?“, попита тя.

„Адвокат Марковски се опитва да докаже , че Борисов не е имал предвид мен, като е казал за милионите. Ето и обясненията му: „Не може да бъде доказано, че моят доверител говори за ищцата!“

А за кого говори тогава? Кой е журналистът, който е взел милиони от БНТ, за да се разхожда по света и да си прави репортажчета, както се изрази той? Щом не съм аз, нека каже публично кой е взел тези хипотетични милиони! – каза червената депутатка. Как така не е налице предпоставка да се търси отговорност от Бойко Борисов, когато той посочи мен и то неведнъж и всички медии гръмнаха, а аз трябваше да се оправдавам и да търся документи от БНТ, които потвърждават, че не съм взела нито лев командировъчни?“

Ех, Йончева!

Защо ти трябваше на баир лозе и на здрава глава Борисов?

Знаем, че болезнено търсиш истината, но истината в България и българския съд са имагинерно понятие, разтегливо като ластик и полепващо като втричена дъвка.

Премиер, осъден за лъжа и клевета?

Може, но в друга държава.

Тук Бащицата ще се бори докрай. Ще се бори със зъби и нокти, ще наеме цялата адвокатска колегия да го защитава и никой съд няма да посмее да го обяви за виновен.

В такава държава живеем, че нищо чудно Йончева да излезе виновна, че не е взимала пари нито от БНТ, нито от данъкоплатците.

А Борисов никога не е казвал това, което каза и цял народ го чу, че го казва!

Не вярвайте на ушите си, очите си и други сетива!

У нас трябва да се вярва само на Вожда!

Някой да е против?

А?

Хм…

Станислава СЛАВОВА, Skandalno.net