Агент Иван иска милиарди за бойна техника! Точи зъби за тлъсти стимули!

След като доклад доказа некадърното управление на армията ни от агент Иван, сега същият иска милиарди за бойна техника.

Интересното е, че докладът, в който е описано некадърното управление на агент Иван, е точка 9 от седмичната програма, а под точка 8 депутатите ще трябва да гласуват милиардите за бойна техника.

В проекта за решение се предвижда да бъдат отпуснати 1,464 милиарда лева за закупуването на 150 единици бойна и специална техника. Интересното е, че тази техника , която ще поръча агент Иван, ще я получим през 2029 година, когато същата вече ще е морално остаряла, имайки предвид темповете на развитие на технологиите.

Още 1,8 милиарда лева агент Иван иска за закупуване на бойни изтребители, които трябва да бъдат закупени на два етапа от по 8 броя. Първите 8 броя трябва да бъдат доставени най-рано след 5 години.

Специалисти споделят, че този разход е вече спорен, тъй като дисбаланса с нашите съседи Турция и  Гърция е огромен. Двете страни притежават стотици изтребители, които няма как да бъдат спрени от една ескадрила изтребители, които не е ясно дали ще са нови или втора ръка.

Експертите твърдят, че много по-целесъобразно при този дисбаланс да бъдат вложени средствата за закупуване на зенитно-ракетни комплекси за противовъздушната ни отбрана.

В настоящия момент под вещото управление на агент Иван ВВС разполага с 19 изтребителя МиГ-29, от които три броя са учебни, а четири броя са извън
строя, а на останалите, както стана известно преди време, бойните ни пилоти се страхуват да летят по  разбираеми причини.

С цялата информация можете да се запознаете чрез този линк:
http://www.parliament.bg/bills/44/802-03-8_PR_priemane_proekti_investitsionni_razhodi_boyna_tehnika_za_SV_i_nov_tip_boen_samolet.PDF

Източник: Bnews.bg