Агенти на Анкара превзеха Министерството на образованието, разковничето е в Шумен (ВИДЕО)

Панайот Волов е символ на българката национална революция и саможертвата на смелите родни синове в борбата за Освобождение от турско робство.

С днешна дата текат антибългарски процеси, озаглавени от някои историци като „Новото турско иго“, а родния град на Волов е в епицентъра на събитията.

Последният пример в Шумен е нагледен и той задължава всички възможни институции и служби да си влязат незабавно в ролята. Защото сред хората остава усещането, че агенти на Анкара са превзели тотално Министерството на образованието и науката.

Прясна партида от учебници и помагала изцяло на турски език се складират тайно в партийната централа на ДПС в Шумен и са приготвени за масово разпространение в основните училища, където майчиния език е заложен в програмата. И то не само в Шуменска област, а в цялата страна.

Онзи ден uniconbg.com даде гласност, а с днешна дата службите по наша информация извършват проверки. Скандалното е, че в няма и буква на български в учебниците, съдържанието което трябва и учат досега българските деца от турски произход е неясно, а издателите се сочат за агенти и проводници на интересите на Анкара. Трима човека фигурират на корицата Емине Халил- председател на Дружеството учителите по турски език за Северна и Източна България, Фикрие Мехмед- член на същото това дружество и поддръжник на ратифицирането на Европейската харта за регионалните или малцинствените езици на българска територия. Откроява се обаче името на Менент Шукриева. Бивш общински съветник от ДПС – с днешна дата независим в ОбС, както и преподавател по турска филология в шуменския университет „Епископ Константин Преславски“. Председател е на протурското сдужение „БИЗ“ у нас.

Тя бе потърсена от нашия екип, видеото долу е напълно автентично и едно към едно. Шукриева остана меко казано изненадана от обаждането и се извини, че е болна от няколко дена. По наше настояване обаче тя разкри потресаващи неща, които се приемат за нормални от нея, даже набърка и просветното министерство в т. нар. турска пропаганца сред подрастващите. Ние само можем да посъветваме родителите, да бъдат нащрек, да се интересуват живо какви учебни предмети се преподават в училището на своите наследници, а когато нещо им се види съмнително, то да си търсят правата до дупка. Защото подривната дейности на всевъзможни слуги на чужди интереси „не спят“ и имат подкрепа.

Uniconbg.com разполага и с друга прелюбопитна информация за нуждите на топкриминалистите, която умишлено ще спестим, но сме готови да я предоставим при поискване. А Шумен е само събирателен образ на изложеното по- горе. Антибългарски процеси в държавата сред подрастващите, където все още българския е единствен официален език, продължават и крещяща е нуждата те да бъдат посечени- смело и безкомпромисно.

Източник: Uniconbg.com