Агресията в най-просташките й измерения тръгва от Народното събрание

Националният конгрес на АБВ избра един много силен национален състав на партията.

Това отчете на пресконференция във Варна новият председател на ПП „АБВ“ Румен Петков, предаде репортер на Радио „Фокус“ – Варна.

Той заяви, че в момента политическата формация има енергия заради многото си млади членове и ръководен орган, който е в силните си години.

Петков отчете, че 15 процента от членовете на партията са на възраст до 35 години, 59 на сто от хората в Националния съвет са между 35 и 55 години, 21 % влизат във възрастовата група между 55 и 65 години и едва 5 % надхвърлят 65 години.
„Това ни дава самочувствие и кураж да предложим политика, която отговаря на обществения интерес“, каза още Петков. Във Варна той каза, че партията ще се бори на първо място за истината като ще продължи да се противопоставя на пошли политически лъжи и спекулации и налагането на омраза.

„Омразата, агресията, войнстващият дух в най-просташките му измерения тръгват именно от Народното събрание, а това пъди младите хора от България да търсят не само образование, а житейска реализация другаде“, заяви още той.

Петков изрази недоумение защо правителството е изолирало президента Румен Радев от срещата на върха в София преди дни и странното мълчание на БСП и патриотите в парламента по темата. „На всички трябва да е ясно, че с това олекваме пред нашите партньори“, посочи Петков.

Той увери, че партията му ще продължи битката за българското културно-историческо наследство, която минава през възпитанието на децата. По време на пресконференцията градският координатор на партията във Варна Любомир Господинов припомни, че на областната отчетно-изборна конференция на 12 май е избран за координатор Доц. Георги Кючуков. Последният е станал част от Изпълнителното бюро на партията след конгреса на 19 май в столицата. За да бъде по-ярка и остра в изказа си структурата във Варна ще започне да повдига на дневен ред някои от проблемите в града, каза още Любомир Господинов. За пример той даде закритите паркинги за велосипеди, които са стрували много пари на града, но в момента не се ползват от никого.

Източник: Епицентър.бг