Акад. Петър Иванов: Боже Господи! Слисани сме! Мечо – премиер!

„Имала мама Мецана
син хубавец и юнак.
Китната горска поляна
ласкаво мами го пак.
Палав е малкият син.
Впуска се в луда игра.
И не се усети самин
как е във гъста гора.“

Това е текст от детска книжка на Огнян Герджиков. Тя има тъпото заглавие „История с Мечо, с патоци и с Лиса – история, която съвсем ще ви слиса“

Ясно показва днешната ситуация: един стар неудачник Мечо (син на дъртата мама Мецана от Бузлуджа) в гъстата гора на политиката сред разярените мечоци и глупавите патоци на ласкавата поляна на „Дондуков“ 1 и 2.
Какво ли ни чака?

Днес сутринта глутница комунисти, царисти (един с присъда за убийство), политически помияри, оглупели математици, „учени“ от БАН, застарели кошници от операта, синове на секретари на ЦК на БКП и обикновени дизайнери се скъсаха да хвалят Огито Герджиков, изборът на пенсионера Радев за служебен премиер.

Огито е човек на цар Симеон, дето успя да реституира всичко, което си намисли.
Този хрисим на вид човек през 2005 г. беше изгонен с камъни от Парламента заради гадни приватизационни далавери (Булгартабак и др.)

После писа детски книжки, дето никое дете не иска да му ги четат, игра ги в куклени театри, изживява се даже като спортист (тенисист), оперен певец (ходил на уроци по оперно пеене), свири на тромпет (като Армстронг), и на флейта, пеел песни на Георги Минчев, пеел с Борислав Великов руската блатна песен „Коробочка“, пеел „Мурка“, най-много пеел „Многая лета“.

Обичал да преподава, обичал Кобургите, Доган, търговското право и Шулева. Въобще обичлив до лудост.

Сега обичал Радев и Нинова. Нинова – най-много, хубава понеже, но платонически.
Панталоните на този човек са с едни много особени подплънки на едно много деликатно място.

Може да си представите какви неща ще сътвори маминият Мечо с подплънките! Слисващи!

Акад. Петър Иванов, Демографски център към БАНИ