Акад. Петър Иванов: Грандиозен успех: 15 000 самоубийства за периода на управлението на ГЕРБ

ГРАНДИОЗЕН УСПЕХ: 15 000 САМОУБИЙСТВА ЗА ПЕРИОДА НА УПРАВЛЕНИЕТО НА ГЕРБ

По официални статистически данни у нас всяка година се самоубиват по около 800 души, като е налице тенденция към увеличение.

Ако имаме предвид скриването по различни причини на много осъществени суициди, както и самоубийствата по пътищата, които влизат в дефиницията на Емил Дюркем за самоубийство, то броят на самоубийците, които са умрели, е двоен – около 1600 (0,23 промила).

А общо суицидните опити, успешни и неуспешни, са около 6000 годишно, като съотношението им е 1:4, в Европа е 1:7.

Броят на самоубийствата качва държавата на първите места в света, повече самоубийства има само в Латвия (0,3 промила).

Значи всеки ден около 16 българи правят опит да се самоубият, и 4-5 от тях, уви, успяват.

За последните 10 години при управлението на ГЕРБ са се самоубили около 15 000 български граждани (между 7 и 8 хиляди, според казионните институции), имаме и около 60 самозапалвания (за този период в целия останал свят има само едно самозапалване, в Япония).

Хитри слугински институции, усвоили милиони от бюджета ни и от европроекти да изследват проблема, раболепно сочат по най-тъпия начин не само занижени данни за суицидите у нас, но лъжат за причините, казват, че само при 5 процента от самоубилите се у нас причината била бедност, а другите се самоубивали главно заради… любовни и семейни проблеми (?!).

Истината, братя, е съвсем друга, и всички я знаем: 90% от самоубийците у нас в ерата на ГЕРБ се самоубиват от зверска бедност, от чудовищна мизерия, от отчаяние, от безизходица.

Вероятно един разумен човек може да си направи съответния извод от горепосочените факти и тенденции.

Акад. Петър Иванов, Фейсбук