Акад. Петър Иванов: Истината за далаверата с F-16. Комисионна 1,7 млрд. лв.

ИСТИНАТА ЗА ДАЛАВЕРАТА С F-16: КОМИСИОНА 1,7 МЛРД. ЛЕВА

Братя баламурници и данъкоплатци,

Ако е вярно, че сме се изръсили с 2,5 млрд. лева за 60-годишните таратайки F-16, значи сме дали за тях около $1,5 млрд. По днешния курс.

В щатски долари един купен от Баце и агент Иван самолет струва на нас, данъкоплатците, $188 млн.

Така, всички световни медии преди няколко месеца оповестиха, че Бахрейн са купили от САЩ 16 изтребителя F-16 за общо $1.1 млрд., което значи, че цената за тях на един самолет е… $68 млн.

Тази цена, братя баламурници, е точно 2,8 пъти (280%) по ниска от цената, която сме платили ние.

Излиза, че комисионата от сделката, ако имаме предвид платената от Бахрейн цена, е кръглата сума $120 млн. на изтребител, или общо за 8-те купени F-16 е $960 млн. Комисионата, ако така наречем загадъчната разлика в цените за нас и за братята бахрейнци, в проценти е 176%.

В лева тази сума е 1,7 млрд. лв.

Значи, става въпрос, Цацинко, за комисиона 176%, колкото е при магистралите, спортните зали, европроектите и санирането, или реално $960, а в лева – само 1,7 млрд. лв.

Само 1,7 млрд. лева! Нищо работа.

С тези същите пари 2,5 млрд. лева, тъпо дадени от Баце за ненужните таратайки, можеше 50 000 български семейства на образовани родители да бъдат стимулирани с 50 000 лева да имат трето дете, и така поне малко да се противопоставим на Демографската катастрофа.

Както знаете всеки час намаляваме с 9 души, като етническите българи намаляват с 13 души, а циганите се увеличават с 4 души. И изчезваме, без да имаме нужда да ни пазят осем 60-годишни таралясника.

Но, противодействието на Демографската катастрофа, братя, у нас е невъзможно, защото то не дава възможност за корупция, комисиони и крадене.

ЧЕСТИТИ ВИ ФАЛКОНЧЕТА, БРАТЯ БАЛАМУРНИЦИ!

НАЗДРАВЕ!

И СИ ВЗЕМАЙТЕ РОЗАВИТЕ ХАПЧЕТА!

Акад. Петър Иванов, Фейсбук