Акад. Петър Иванов: Луди и алкохолици в настъпление по заповед на агнешките главички

Както е световно известно, революциите и големите конспирации се осъществяват от луди или от зависими психопати.

Знаейки това, Агнешките главички, при преследването на своята конспиративна цел – дестабилизирането на държавата и смяна на властта с такава власт, която да не ги прати в затвора и да не им отнеме откраднатото,- вече паднаха бързо на дъното: започнаха да ползват хора с очевидни психични проблеми да им вършат черната работа в областта на влияние и манипулиране на общественото съзнание и на обществените емоции.

Появи се от каналите простият учиндолец Славчо, развихри се дебелият агент-доносник Иван, блесна сексуалният феномен Рада Дълбоката и др., всеки със своята задача и със своя принос за очертаващата се изгодна за Агнешките главички политическа катастрофа у нас.

Сега откъм Пловдив изви среброгласен инфернален вой някакъв самозван „писател и поет“ с чудовищното по глупост предсказание за атентат и убийство на премиера в оставка Бойко Борисов.

Както се вижда от снимката на този почерпен любител на най-долните квартални кръчми във Филибето, той вероятно е състояние на постоянно алкохолно опиване (вижте еритремните петна на алкохолик по лицето, зачервения му нос, физиономията му, погледа му) и в това състояние му се привиждат даже и халюцинаторни аналогии между съсичането с ятаган на Стефан Стамболов и убийството на Борисов, което щяло да стане даже на същата дата.

Въпросната прогноза издава шизоидни елементи в мисленето и клинична налудност, нуждаеща се остро от медицински грижи.

Ползването на психопати в политическите битки е особено опасно, тъй като едно тяхно послание (или действие) би могло да бъде схванато от други психопати или от хора с увредено душевно здраве по буквален начин, като призив, и да доведе до престъпления и обществени катаклизми.

В този смисъл би трябвало да се търси отговорност, включително и наказателна (за подстрекаване и др.) от всеки, който осъществява деструктивни функции спрямо обществената система, ползвайки невменяеми персони.

Акад. Петър Иванов, Демографски институт при БАНИ