Ако Борисов не се дистанцира от военния си министър, това ще означава, че сме държава от Третия свят

АКО БОРИСОВ НЕ СЕ ДИСТАНЦИРА ОТ ШАМАРЕНАТА РЕТОРИКА НА ВОЕННИЯ СИ МИНИСТЪР,

ЗНАЧИ СМЕ ДЪРЖАВА ОТ ТРЕТИЯ СВЯТ, УПРАВЛЯВАНА ОТ БРУТАЛНИ НАСИЛНИЦИ

„Трима души са на този филм – тя, оператор и шофьор. Те отиват да снимат и да наблюдават как нелегални мигранти преминават оградата. Аз на тяхно място ще ги сваля и ще им бия два шамара“, каза днес в тв-интервю военният министър Красимир Каракачанов, коментирайки филма на Елена Йончева за граничната ограда.

Ако министър на отбраната на европейска държава публично заплаши с такава грозна саморазправа чужди граждани, това означава две неща – или тази държава не е европейска, или министърът на отбраната е примитив, който незабавно трябва да бъде отстранен от правителството.

Има ли изобщо държава по света, в която военният й министър ще си позволи такъв език и ще остане на своя пост?

За наш срам ние имаме правителство, в което единият мандатоносител (Волен Сидеров) вършеше граждански арести в столицата, копирайки нацистките шпицкоманди на Адолф Хитлер. Другият мандатоносител (Валери Симеонов) блъскаше възрастни жени на границата и искрено се възмущаваше, че малтретираните си знаели гражданските права. Депутатът Валентин Касабов пък заплаши със саморазправа политически опоненти, използвайки отвратителен език на омразата. От днес и Красимир Каракачанов влезе в срамната компания на политиците, третиращи хората като стадо, което може да бъде арестувано, бито и шамаросвано.

Ако министър-председателят не се дистанцира от шамарената реторика на военния си министър, това ще означава, че сме държава от Третия свят, управлявана от брутални насилници.

Велизар Енчев, Фейсбук