Ако партиите в България правеха нещо за народа, за 30 години в икономическо отношение нямаше да имаме равни

Предлагам да запретваме ръкави и да се трудим здраво. С мрън-мрън и лентяйство, кисели физиономии, пословична надменност, без да има покритие, нещата няма да се получат. Няма кой да ни оправи държавата. Няма.

Оная представителна извадка в парламента е показател, че нищо прогресивно и дългосрочно не се върши за обществото. Национална доктрина никаква. Какво става с България след 5 или 10 години във всеки един сектор никой не ти казва и не планира.

Безупречната логика обаче е в личния интерес. Ако партиите в България правеха нещо за народа, за 30 години в икономическо отношение нямаше да имаме равни. Щяхме да сме излетели в КОСМОСА на успехите и голямата жътва!

Всичката сила си е в нашите ръце. Марсианци не чакайте да дойдат да Ви оправят. Второ пришествие няма да има. Каквито сте вие, такива допускате и в парламента, и в институциите. Ако не сте придирчиви към личностите, значи не Ви пука как ще живеете. Дано поне знаете кой с какво е допринесъл за държавата поименно и в детайли, преди да отскочите да му гласувате доверие.

Избраниците Ви са Вашият личен огледален образ. Всеки трябва да минава постоянно на изпит. Един път одобрен политик не значи да го затвърждаваме стократно наготово отново и отново. Трябва да се тества за лоялност, почтеност, отговорност към обществото и специално отношение към целия организъм, наречен държава. Същият трябва да минава на проверка непрекъснато.

Както е казвал Левски – „Изпит всеки път, защото един път е човек, а после става магаре.“ Тя, България, само с магарета по върховете й. Крилати. Нека си летят. Дайте ние сами да създадем такава общност, че да не зависим от магарета, а от САМИТЕ СЕБЕ СИ!

Цвета Кирилова, Фейсбук