Ако Цветан Цветанов напусне парламента, ще има трус. Възможно е и дори разпускане на Народното събрание

Ако Цветан Цветанов напусне парламента, ще има трус. Възможно е и дори разпускане на Народното събрание. Трус определено да, другото не ми се ще да го мисля. Не е невъзможно.

Това заяви депутатът от „Обединени патриоти” Валери Симеонов – лидер на партия НФСБ, пише Блиц.

Той посочи, че не може да гадае как ще се развие ситуацията с Цветан Цветанов. Според него ролята на Цветанов е изключително важна, значима и незаменима фигура на посредник между различните групи и крайни полюси в различните законопроекти и решения. „Той е човек, който аз специално с всяка година виждам, че се усъвършенства в ролята си на политически посредник и обединител“, каза Симеонов.

На въпрос дали ще има още оставки заради имотните сделки, Симеонов заяви, че това е въпрос на личен морален акт. По думите му когато човек подава оставка, преценява, че не иска името му да се раздухва и петни от хора, които не разбират същността на въпроса.

На въпрос дали малката коалиция ще иска Цветанов да не бъде изваждат от парламента, Симеонов посочи, че всяка партия си решава кадровите въпроси сама. „Няма да позволя да ми казва какво да правим ние в нашата партия, сигурен съм, че никой няма на нас да позволи да се бъркаме във вътрешните организационни въпроси на ГЕРБ“, посочи още Симеонов.

Източник: Petel.bg