Активен съм на много фронтове и продължавам да помагам на България, чувствам се още по-полезен

Росен Плевнелиев най-после проговори по широко обсъжданата тема около него през последните дни.

Както е известно, някои медии обявиха Плевнелиев за следващия премиер на България.

Президентът (2012 – 2017) Росен Плевнелиев опроверга информацията, че са водени разговори да бъде следващият премиер, каквито публикации се появиха в медийното пространство. „Категорично опровергавам всякакви подобни внушения, не са водени такива разговори с мен, нито ще бъдат водени“, каза той, цитиран от БГНЕС.

Плевнелиев смята, че не бива да бъде принизявана ролята на президента. „Държавният глава е призвание за цял живот – президентът Плевнелиев остава за цял живот президент на Република България, а не министър-председател или кмет, или министър. Аз продължавам да служа на България по много смислени начини“, обясни той.

„Понякога си мисля, че дори сега, когато съм по-свободен, когато няма протокол, когато мога да казвам нещата в прав текст, когато съм активен на много фронтове и продължавам да помагам на България, се чувствам още по-полезен. Продължавам да бъда посветен на европейското и демократично развитие на България, но не нямам планове и не, няма да се връщам там, където бях”, категоричен е Плевнелиев.

Източник: Petel.bg