Ал Йо ще става евродепутат от общата листа на ГЕРБ и СДС

СДС обяви кандидатите си за евродепутати

Имената бяха съобщени от председателя на партията Румен Христов

Александър Йорданов и Илия Лазаров са предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите европейски избори, на които ще се явят съвместно с управляващата партия ГЕРБ. Това заяви председателят на Съюза на демократичните сили (СДС) Румен Христов, след среща с представители на ръководството на ГЕРБ.

„Приключи процесът на преговори с ГЕРБ. СДС ще даде всички сили за едно общо явяване. СДС заявява, че ще даде всички сили за едно успешно явяване на тези избори. Номинациите бяха един труден процес за нас. В крайна сметка се съобразихме кой ще допринесе най-много за това ново формирование. Имахме 15 номинации, трима души се отказахме – аз, г-н Кисьов и Теодор Петков. Заедно с нашите партньори се спряхме на Александър Йорданов, който ще бъде на 6- то място. Вторият кандидат е главния секретар на СДС – Илия Лазаров”, коментира Христов.

„Малко съжалявам, че Владо Кисьов е направил отвод, но не се бъркаме в работата на СДС. Одобрили сме това, което са избрали, така че сега съвместно да се борим на евровота. В коментарите, които съм чул, мисля че Александър Йорданов действително е един знаков човек от СДС. Ние можем да гарантираме, че нашите структури ще работят еднакво добре за всички, които са в листата. Такива номера, каквито си правиха в наши сестрински партии, няма да допускаме и така ще бъдат инструктирани структурите. Имаше такива номера в предишните избори в другите партии, които казваха че се числят вдясно“. Това коментира премиерът Бойко Борисов относно предложените от СДС кандидати за депутати в предстоящите европейски избори.

Източник: Нова Телевизия