Алчността на Кристалина Георгиева за власт, ще ни направи за смях пред света

Алчността на Кристалина Георгиева

Отрочето на ГЕРБ Кристалина Георгиева се е самозабравила и явно не и стига поста, като еврокомисар, че напира да става и генерален секретар на ООН.

В типичен ГЕРБерски стил (въздух под налягане) Кристалина Георгиева се е надценила дотолкова, че се е издигнала над облаците и вече се изживява, като генерален секретар на ООН. С какъв акъл обаче женският Бай Ганьо се е намърдала за кандидат на България за ООН и как ГЕРБ допуснаха тази порнография да се случи. Те дават ли си сметка, че нашата държава, която е никаква в глобалната политика си имаше успешен кандидат в лицето на Ирина Бокова, която се класира на достойно място. Сега от ГЕРБ с какво са се друсали, че сменят един успешен кандидат с друг в лицето на Кристалина Георгиева. Нима тя има по-големи шансове от Ирина Бокова или ГЕРБ са дотолкова изкукали, че си мечтаят да завземат и ООН.

Кристалина Георгиева заплашила ГЕРБ със спиране на европрограмите

Според българския сайт Епицентър.бг, който се позовава на дипломатически източници, Кристалина Георгиева е заплашила премиера Бойко Борисов, че ако не бъде издигната нейната кандидатура за главен секретар на ООН, ще последват проверки на ОЛАФ и спиране на европрограмите. Това е станало след тежък разговор между двамата и под натиск Бойко Борисов се е съгласил Ирина Бокова да бъде сменена с Кристалина Георгиева, като кандидатура на България за ООН.

Кристалина Георгиева, която отговаря за финансите на Еврокомисията е заплашила, че ако не бъде заменена Ирина Бокова с нея, ще изпрати не само одиторите на ОЛАФ, но и ще бъдат спрени всички еврпрограми в земеделието, където има и най-малък проблем.

Тази алчност на Кристалина Георгиева за власт злепостави България пред света. В действителност тя няма никакви шансове да стане главен секретар на ООН, защото Русия ще блокира така или иначе нейната кандидатура.

Кандидатурата на Кристалина Георгиева раздели обществото

Решениет на ГЕРБ да смени Ирина Бокова с Кристалина Георгиева раздели обществото, вместо да го обедини. Подкупените социологически проучвания представят Кристалина Георгиева, като одобрявана от повечето българи, но действителността е друга и реално съвсем малко хора е харесват. Нейната кандидатура беше одобрена само от партиите на ГЕРБ и РБ, но всички останали парламентарно представени партии, като БСП, ДПС, АБВ, Патриотичният фронт обявиха, че това е огромен политически гаф, който ще нанесе непоправими щети върху имиджа на България.

Ирина Бокова обаче не се отказва от надпреварата и не вижда сериозна причина да се оттегля. „Все още съм в състезанието. Аз съм в него от февруари, имаше пет кръга от предварителни гласувания, най-важната фаза идва следващия месец и не виждам сериозна причина да се оттегля на този етап. Изпитвам отговорност към тези, които ме подкрепят.“, коментира Ирина Бокова пред Ню Йорк Таймс.

В същото време алчността на Кристалина Георгиева и некадърността на ГЕРБ създадоха патова ситуация. В момента няма полезен ход за България, като ние ще участваме най-вероятно с две кандидатури за ООН, което ще ни направи за смях.

Има и една подробност, че ако Ирина Бокова не успее да стане главен секретар на ООН, тя ще остане шеф на ЮНЕСКО, докато няма как втори български представител да оглави ООН.