Ало, Държавата? Добруджа е поредната „провинция“, дето ще ви отреже крилцата

Ало, Държавата?

Ония от полето сме.

Да, дето раждало само тикви. Същите, дето ви носим хляба, лавандулата, част от пипера, пъпешите и доматите. Аха, правилно сте чули!

Ако не се сещате – вземете една карта, и погледнете горе вдясно. Не, не Албена и Златните. Там са ви хотелите, вилите, знам. От тях – една идея навътре.
Там трябва да пише – Добрич, Генерал Тошево, Кардам.

Аре вземете се стегнете малко, и покажете, че сме Държава. Щото ние тука, а в последните 3-4 години и Варна, Велинград, Радомир и бая други, доказваме, че сме Народ. Ама Народ без Държава, малко трудно ще го спрете да ви иска сметка!
Тука ние сеем – кой с хиляди декари, кой само дворче, ама сеем. И расте – не само тикви. Пък вий кво сте засяли? Бюлетини и изборни плакати май само? Ама нещо не ви връзват, а?

Тия милиони, или милиарди, дето влачите оттук, щото Държавата така казва, ще ви излязат солено. Сега искате и земята да разпердушините.

Затуй ше ви посъветваме – вкарвате си жесток автогол!

Ако бяхте тарикати, за квито се пишете – нямаше да допускате разни далавераджии, да дупчат тука чернозем 5 метра, и вода, дето е най-големия басейн на прясна вода в половин Европа!

Инвестирайте в нещо, дето ще ви носи приходи не за 35 години, а за 350. Ама не – бързата печалба ви е по на сърце. Ей тъй – да вдигате хотелчета и вилички. Докато някои копат. Ама не само тикви…

Тука сме свикнали да гледаме в земята, и да различаваме семенцето от пръстта. И в момента аналогично – виждаме боклука в намеренията ви.

Явно ще се самоубиете, ако унищожите земята, която ви носи далаверка. Не ви е изпипана схемата. Затова – чисто като съвет – оправете си намеренията.

Да не си проправим ний нашите.

Или си мислите отстрани, че като сте по кабинетите и в разни комисии, дето определят правилата, сте най-важните ли? Да се разменим за малко, а?

Или се присмивате днеска на репортажите, и де ли си викате – Тия тръгнали протести да правят!

Ми нека ви е смешно. То има поговорка за смеещите се.

Аре живи и здрави, Добруджа е поредната „провинция“, дето ще ви отреже крилцата. Само дето тук може да бъде малко по-очевидно.

Захари Григоров, Фейсбук