Американски журналисти разкриха, че Сорос финансира протестите срещу Тръмп

Американски журналисти уличиха с факти организациите на милиардера Джордж Сорос, че стоят за протестите срещу новоизбрания президент Доналд Тръмп, съобщава руската НТВ, цитирана от КРОСС.

Джордж Сорос е известен, че чрез своите НПО-та и мозъчни тръстове успява да финансира и организира протестите и цветните революции в Източна Европа и Северна Африка.

Разследващите журналисти отбелязват, че протестите в американските летища са започнали веднага, след като Доналд Тръмп е подписал указа за забрана на влизането на граждани от седем мюсюлмански държави. Това накара либералните организации около Джордж Сорос веднага да скочат и да вдигнат ненужен шум, че указът е удар по демократическите ценности. В действителност обаче този указ е подготвен от предишната администрация, когато президент беше Барак Обама и мярката е само временна.

Джордж Сорос се опита да всее хаос, като неговите НПО-та организираха женски марш срещу Тръмп, който се провали, след като журналистката Асра Номани изобличи кой финансира протестите.

„Първоначалните данни, които открих сочат, че Сорос финансира или има близки отношения с 56 от партньорите в протестния марш, включително главните – движението за абортите „Планирано родителство“ и „Националния съвет за отбрана““, коментира Асра Номани.

В деня, когато влезе указът за ограничаването на влизането на мигранти в сила, няколко НПО-та на Джордж Сорос веднага подадоха иск в съда срещу Доналд Тръмп. Това са „Международен проект за помощ на бежанците“, „Национален център за подкрепа на имигрантите“, „Американски съюз за граждански свободи“.

В същото време Джордж Сорос не крие апатията си към новоизбрания американски президент.

„Аз го наричам самозванец, престъпник и бъдещ диктатор, но такъв той няма да стане, защото съм уверен, че конституцията на САЩ е достатъчно силна и разделението на властите работи. Лично аз съм убеден, че той няма да постигне нищо, но не заради такива като мен, а заради това, че идеите с които оперира, противоречат сами на себе си“, е убеден Сорос.

Американският милиардер загуби над 1 млрд. долара след загубата на Хилъри Клинтън на президентските избори. В момента той единствено разчита на огромната си мрежа от НПО-та и мозъчни тръстове, чрез които прави опити да дестабилизира страната.