Американското разузнаване: Русия унищожи част от новите оръжия, които доставихме на Украйна

Американското разузнаваме смята, че предоставеното оръжие на Украйна няма да промени веднага ситуацията на бойното поле.

Това съобщи CNN.

Тези системи, които се изпращат, са с ограничена далекобойност и с ограничено количество ракети, за да не бъдат пускани на територията на Русия. Освен това руснаците при целенасочени атаки успяха да унищожат част от новите оръжия, предоставени от Запада, влкючително гаубици M777.

Според разузнавачите Русия е успяла да извлече поуки от грешките си, допуснати в началния етап на войната. Сега окупаторите обаче са успели да стиковат въздушните и военните атаки, а също и логистиката на фронта.

„Новите системи въоръжение, които бяха доставени наскоро на ВСУ, включително системите за залпов огън HIMARS, няма как веднага да променят ситуацията на бойното поле“, заявяват от Вашингтон.

Американското разузнаване прогнозира големи загуби в жива сила и техника и на двете страни в конфликта. Също така в САЩ са категорични, че войната окончателно е преминала в стадий на изтощение.

„Американските официални лица смятат, че руските сили планират да продължат интенсивни атаки на изток, чрез мощни артилерийски и ракетни удари, като целта е да изтощят ВСУ и да тестват решителността на НАТО“, посочват военните специалисти.

Източник: OFFNews