Анастас Герджиков: Убеден съм, че ще спечеля изборите, иначе нямаше да се кандидатирам за президент

Имаме проблем с лобирането и партизанщината от сто години.

Винаги е имало спор между партиите, между моите и твоите хора…

Трябват правила, които да не позволяват подобни неща. Правилата се променят със закони и наредби. Президентът може да се опита да убеди партиите, че представляват групи от граждани. Започваме да се мразим по всякакви поводи, но това не може да продължава повече.

Това коментира в сутрешния блок на БНТ ректорът на СУ и кандидат за президент проф. Анастас Герджиков.

,,Трябва да намерим друг начин да говорим помежду си, обвинението не може да бъде на партии, трябва да се обединим около каузи, в момента нямаме национален идеал“, допълни той.

Проф. Герджиков още веднъж напомни, че не е член на ГЕРБ, но призна постиженията на партията в последните години.

ГЕРБ постигна огромни успехи за 12 години в образованието, в доходите, в инфраструктурата, допринесе и за влизането на България в чакалнята на Еврозоната. Има и грешки, разбира се, но аз не разбирам защо постоянно трябва да обяснявам защо съм приел подкрепата на най-голямата партия, каза той.

Анастас Герджиков заяви, че „е убеден, че ще спечели изборите за държавен глава“, защото, ако не вярваше в това, нямаше да се включи в надпреварата за „Дондуков“ 2.

Дълбоко вярвам, че ще ни подкрепят привърженици на всички партии, посочи още той.

По думите му „България е много неподходящо място за президентска република, тъй като демокрацията ни още не е толкова узряла“.

Източник: Novini.bg