Андрей Райчев: Борисов няма да позволи да бъде свален

Бойко Борисов не може да си позволи да бъде свален.

Той може да си позволи да слезе, но не и да го свалят. Той няма спирка, на която да слезе.

Не го ли направи до 10 ноември, през декември е малко вероятно. Тази прогноза направи социологът Андрей Райчев, пише Novini.bg.

Той припомни, че при предишните пъти, когато е слизал от власт, Борисов сам е взел това решение.

„На площада нямаме хора, които се бунтуват за пари. Това е чисто политически протест за правила. Протестите във всички случаи печели, Борисов губи. Седейки на глас, губи гласове“, смята Райчев.

Пред БНТ той посочи още, че през декември ще започне да се мисли за предстоящия вот през март догодина. През декември ще започне да се мисли и кой какви гласове може да вземе. Постепенно ще започне да се обмислят и евентуални коалиции. В анализа си Райчев изтъкна, че „Борисов е изял дясното“, като заради това други формации е възможно да изземат това пространство.

Андрей Райчев прогнозира, че ролята на формацията на Слави Трифонов ще има водеща роля. Ясните участници са ГЕРБ, БСП и ДПС.

Според политолога доц. Стойчо Стоев протестите няма да доведат до промени. Сравни протестите с COVID-19 – станали част от ежедневната статистика.

„Доста вероятно е да продължат така нещата. Протестът стана част от ежедневието. Ден „еди-кой си“  е като статистиката за COVID-19.Това е големият проблем, защото сe обезсилва протестът. Протестите спират да имат ония ефект, който имаха. Все по-малко хора започват да гледат на това като нещо специално“, заяви Стоев.