Андрей Райчев: Патриотът с нацисткия поздрав е политически глупак

„В цялата история най-много поразява това, че срещу този човек няма донос и сигнал. Той сам си е сложил снимката с нацисткия поздрав. Това е все едно някой в САЩ да каже, че негрите са маймуни и да иска да влезе в Сената. Там си дават сметка, а този човек тук – не. Патриотите явно не си дават сметка, че са на много сериозен изпит и не можеш да казваш „хайл“ вместо „добро утро“. Те трябва да разберат, че са в управлението по милост, и с благословията на ЕНП!“

Такъв коментар направи социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на бТВ по повод оставката на зам.-министъра на регионалното развитие Павел Тенев заради снимка с нацистки поздрав, качена от него в социалната мрежа Фейсбук.

Според него Павел Тенев е или фашист, или не знае какво прави, защото фашизмът е чума и нещо страшно. Тези хора са извършвали геноцид, продължи своя коментар Райчев.

По неговите думи фашизмът чука на вратата ни, понеже има много обстоятелства, които биха го съжиливили, като бежанския натиск, който не се одобрява от много хора.

„Фашизмът е на съседната улица и къща. В такъв момент, ти да искаш да управляваш и да си позволяваш да качваш такава снимка, е политическа глупост. Той е политически глупак и беше уволнен правилно“, каза социологът.

Той коментира и скандалното изказване на Валери Симеонов.

„Аз съм бил в Освиенцим и бях потресен. Душата ми беше наранена. Всеки трябва да иде там, за да разбере за какво става въпрос“, каза Райчев.