Андрей Слабаков: В Европарламента видях хора с брада и мустаци и не всички бяха мъже

„Тежка бюрокрация. На 3-ти бяха 12-13 часа гласувания. Ще свикна”.

Така режисьорът Андрей Слабаков обобщи първите си впечатления като евродепутат в предаването „Събуди се” по Нова телевизия.

Слабаков влезе в Европейския парламент от листата на ВМРО.

Сред първите въпроси, които смята да зададе в ЕП, е и този защо има 2 парламента – в Брюксел и в Страсбург.

„Това мене като гражданин ме изумява. Не мога да ти кажа колко струва на европейските граждани това упражнение. Преките разходи са 110 милиона евро на година, с непреките – 580 милиона”, обясни Слабаков.

Основните теми, по които той обеща да работи са култура и земеделие.
„Сменихме го с екология, защото се оказа, че оттам може да се влияе повече”, обясни Слабаков. „Сега съм в комисията по култура, в тази по екология и тази с петициите”.

„За Ска Келер не мисля нищо хубаво, защото ми се струва прекалено войнствено настроена. За Кристин Лагард и Урсула фон дер Лайен още нищо не мога да кажа, защото съм твърде нов. Но мога да ви кажа, че в Европейския парламент видях и други хора с брада и мустаци и не всички бяха мъже“, сподели още от първите си впечатления Андрей.

По думите му ухажването на жена вече се е превърнало в сексуален тормоз, което е като „номер от селските вечеринки“.

„Няма европейски ценности, има само християнски ценности. Европейските ценности стъпваха върху християнската основа, преди да решат да ги махнат и да ги подменят с други неща“, каза още евродепутатът.

„Какво би казал баща ми, ако беше жив? Вероятно би ми казал, че не съм много нормален, защото ще се събера с лоши другарчета. В Европейския парламент е пълно с разни кариеристи и партийни функционерчета“, заяви Слабаков и увери, че ще работи само в интерес на България.

На въпрос дали България трябва да влезе в Шенген и еврозоната Андрей Слабаков отвърна, че „би трябвало да влезем“.

Източник: Епицентър.БГ