Ангел Джамбазки: Не виждам нищо лошо в учението на НАТО в Черно море

Евродепутатът и заместник-председател ВМРО Ангел Джамбазки заяви по БНТ, че не вижда нищо лошо в учението на НАТО в Черно море. По неговите думи надигащата се ислямизация в Турция е заплаха за страната ни, а армията ни има нужда от повишаване на боеспособността.

Ангел Джамбазки отрече да е гласувал за търговското споразумение между ЕС и Канада – СЕТА, като заяви, че няма никакъв смисъл да се обвързват визите за Канада с това споразумение.

Той коментира и проблемите в българската армия.

„Не виждам нищо лошо в учението на НАТО в Черно море. Армията ни далеч не е на нивото, на което трябва да бъде. Не искам да обиждам офицерите и войниците. Проблемите в армията са от много години“, каза Ангел Джамбазки.

Зам.-председателят на ВМРО допълни, че армията ни има нужда от повишаване на боеспособността, понеже се намираме в тежко международно положение с една ислямизираща се Турция.

„Армията ни има нужда от повишаване на боеспособността си. Ние трябва да преследваме геополитическата си сигурност. Не виждам причина българските ВМС да не се подготвят, защото някой щял да се разсърди“, каза още той.