Ангел Джамбазки с опровержение за гласуването на СЕТА

„Българските евродепутати не са го подкрепили, с изключение на четиримата от ГЕРБ и Ангел Джамбазки, които са скъпо платени лобисти на огромните корпорации, които натиснаха парламента в тази посока“.

За това ни информира Крум Зарков, член на Изпълнителното бюро на БСП и водач на листата на „БСП за България“ в Русе по БНР, цитиран от Епицентър.бг.

Според него търговското споразумение с Канада накърнява интересите на българите и ще се отрази негативно, и на националната ни икономика.

По неговите думи СЕТА е възможно

да предизвика нова приватизационна вълна.

„Когато дебатът се пренесе в българския парламент, БСП ще бъде против ратификацията на това споразумение“, категоричен е Зарков.

Крум Зарков обясни, че сделката да приемем СЕТА срещу премахване на визите за българите е, като кон за кокошка.

„Това е кон за кокошка, защото и сега българите могат да пътуват до Канада по облекчена процедура за визи. Заради няколкостотин души, които да пътуват по-лесно, ние да съсипем цели сектори от икономиката си, да увеличим безработицата, да нарушим ключови социални постижения, като социалния диалог и колективното трудово договаряне, да се откажем от суверенитета си – това е безумна сделка“, категорично подчерта той.

В същото време Ангел Джамбазки официално опроверга да е гласувал за СЕТА

Публикуваме неговото опровержение:

Твърденията, че съм гласувал в подкрепа на търговското споразумение между ЕС и Канада (СЕТА), са категорична лъжа. Позицията, която отстоявам е ясна и не е от вчера – защита първо на българските и европейски производители и потребители.

Обвиненията в лобизъм и обслужване на корпоративни интереси не правят чест нито на политическите ми опоненти, нито на журналистите. Това гласи позиция на евродепутата и заместник-председател на ВМРО Ангел Джамбазки по повод цитиране на члена на ИБ на БСП Крум Зарков, разпространени в редица медии.

Гласуванията в Европейския парламент са публични, а резултатите са достъпни за всеки, който се интересува и не е нужно да се правят съчинения без разсъждения, заявява още евродепутатът от ВМРО. Това споразумение ще има сериозни негативни последици за малкия и среден бизнес в България и Европа. Най-сериозните притеснения са насочени към недостатъчно ясно разписани изисквания за спазване на трудовите стандарти и права; недостатъчни гаранции за защита на правата на потребителите; големите различия в стандартите и регулаторите за някои сектори между страните от ЕС и двете страни – партньорки по споразуменията, обяснява Джамбазки. Въпреки че сме в навечерието на парламентарните избори, моралът и отговорността към обществото са задължителни, категоричен е той.

Българските граждани са разумни и мислещи хора, затова и опитите да се дискредитират представители на ВМРО няма да бъдат успешни. Ангел Джамбазки и ВМРО винаги са отстоявали позицията, че СЕТА и ТТИП, прокарвани с тайни и засекретени клаузи, са вредни за ЕС и България.