Ангелкова се похвали: България има 31% ръст на чуждестранните туристи

Човек, който не работи, той не греши.

Винаги съм готова да подам оставка, когато премиерът каже“, отбеляза още министърът и припомни, че откакто тя оглавява министерството на туризма България има 31% ръст на чуждестранните туристи и 34% ръст на приходите, похвали се министърът на туризма Николина Ангелкова по БТВ.

Човек, който не работи, той не греши. Винаги съм готова да подам оставка, когато премиерът каже“, отбеляза още министърът и припомни, че откакто тя оглавява министерството на туризма България има 31% ръст на чуждестранните туристи и 34% ръст на приходите.

,Нека да не отписваме сезона, тъй като той тепърва започва. Тази негативна кампания срещу българското Черноморие вреди на туризма, защото по този начин удряме върху имиджа на страната като туристическа дестинация. Много е направено, но има още какво да се направи“, посочи тя във връзка с прогнозите за очаквания слаб туристически сезон у нас.

,Съгласно закона всеки плаж трябва да разполага с 50% свободна зона и 50% платена зона, като на определени плажове има и 2-3% ВИП зона, но за нея трябва задължително да има табели със съответния ценоразпис. В случай на липса на такива табели глобата може да бъде между 5 и 10 000 лева. При подадени сигнали ние се отзоваваме веднага, така че реагираме на всеки един сигнал“, подчерта Ангелкова и допълни, че по предварителни данни се очаква туристическият спад да бъде между 3 и 6 процента.

Източник: Фрог нюз