Ангелкова за „Апартаментгейт“: Ние от ГЕРБ сме с висок морал. Не съм виновна, че родителите ми са богати

Министърът на туризма Николина Ангелкова гостува в студиото на Нова тв, за да коментира обвиненията срещу себе си по схемата „Апартаментгейт“.

За участието й в сделките говори Валери Симеонов.

„Не съм очаквала, че такова внушение ще бъде направено от Валери Симеонов.

Апартаментът, за който той говори, е закупен през 2008 година със средства от моите родители на мое име – била съм в частния бизнес с високоплатени ръководни длъжности. От 1991- 92 година родителите ми се занимават с частен бизнес – винаги декларираме доходите си.

Другият ми имот е на името на дъщеря ми от моите родители. Това, че родителите имат възможност не смятам, че е нещо нередно.

Аз като юрист и човек в тази сфери се основавам на факти и документи – ето ги!

2008 имотът е закупен на груб строеж. Аз не съм била в политиката тогава. Винаги сме правили в нашето семейство пазарна оценка на имота.

В нотариалния акт винаги се записва каква е данъчната оценка на имота.

2011 съм встъпила в публична длъжност и съм декларирала в сметната палата имоти, лек автомобил. Мога да докажа всеки един лев, който съм похарчила.

Всяка сделка е конкретна, не може под общ знаменател, за това не може да се сравняват цени за политици и за граждани. Има различни степени на продажба според индивидуалността, някои ползват по-скъпи материали, други – по-евтини.

Но всяка година в началото на туристическия сезон има емоции.

Ние от ГЕРБ сме с висок морал, важно е да спазваме закона, не знам защо коалиционен партньор на ГЕРБ създава това настроение. Редно е той да обясни какъв е неговия интерес – към поста ми или към мен. За мен е важно сезонът да е силен!“

Източник: Petel.bg