”Апартаментгейт” ръфа и Каракачанов – bTV, Нова и БОЕЦ без прошка

Нова телевизия отбелязва, че според медийни публикации вицепремиерът е купил жилище в квартал ”Възраждане” на занижени цени, а информацията в публичната декларация на министъра се разминавала с тази в кадастъра.

bTV уточнява, че тераси от близо 120 квадратни метра не са декларирани от военния министър.

Справка в имотния регистър показва, че през 2017 година Каракачанов е купил апартамент с мазе за малко над 240 хиляди лева. Общата квадратура на жилището е 210 кв. м., което по груби сметки прави около 640 евро на квадрат.

Мезонетът е в сграда в широкия център на София. Последните два етажа са собственост на Каракачанов.

През миналата година, когато заема поста министър на отбраната, лидерът на ВМРО е придобил мезонета, след като го разменя за свое жилище в квартал „Овча купел“ и доплаща още 150 000 лева.

В имотната декларация на Каракачанов жилището е 210 квадрата, но в нотариалния му акт се отбелязва 117 квадратни метра тераси, допълва телевизията.

Мезонетът е на последните два етаж в сграда на улица „Осогово“. Той е закупен на 15 май 2018 г.

Пред bTV министърът коментира, че терасите от 117 квадратни метра не са усвоени. На въпрос защо не е декларирал пред антикорупционната комисия, той отговори, че е попълнил само жилищната площ, която е 210 квадратни метра.

Междувременно БНР съобщава, че гражданско движение БОЕЦ е внесло сигнали до Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и до Върховната касационна прокуратура (ВКП) за извършена от Каракачанов симулативна сделка на занижена цена, недекларирани части от жилище, укрити доходи, данъчни, финансови и други престъпления.

Източник: Фрог нюз