Асен Агов: Русия е военно джудже, държи се като квартален хулиган

Имаше много спекулации около коронавируса.

Изпаднахме в необичайна обстановка с тази карантина.

Имаше съчувствие от страна на властите. Впечатли ме солидарността на хората.

Това каза журналистът Асен Агов по БНТ.

Не трябва да упрекваме ромите, защото там трябваше да се води специална политика, за да могат да преживеят това изпитание. Надеждата е тази, която ни тласка към извода, че светът ще е различен. Той се движи към тази различност непрекъснато. В Китай намериха сили, така че днес да няма нито един заболял. Китай е първенец по икономика в света. Китай се брои за развиваща се държава, а произвежда всичко. На глава от населението по БВП тя едва миналата година изпревари Египет. Колко мрачно беше падането на Тодор Живков. Хората се забравят когато са на власт. Мислят, че винаги са прави.

Америка със своята икономика е безспорната тежест в световните неща. Не Тръпм е важен дали ще оцелее. Той е непредсказуем политик. Има неща, които светът не харесва в него и няма как това да не се отрази на неговите избори. Лута се и той като всички останали. Небрежност е да се стигне дотолкова смъртни случаи от коронавирус. Русия се държи като квартален хулиган. Русия са военно джудже. Тя продава оръжие на Сърбия, за да провокира нас. Това е едно дълбоко неравно общество с неколцина олигарси под управлението на Путин. Русия не може да се изправи срещу никого, освен в Срия срещу някаква бунтовническа армия.

Ние стоим на партера на демокрацията, каза той със съжаление. България е свободна страна, въпреки репресиите на отделните институции. България никога не е била по-богата.

Източник: Фрог нюз