Асеновград отново се вдига на протест! 30.07.2017г

„В неделя 30.07.2017г. от 18:00ч., които се чувства засегнат от беззаконието на циганите и политиците да се включи в протеста….“- призовават излъганите асеновградчани!

Зрелищните многохилядни протести в Асеновград от началото на месеца, породени от зверското насилие на група цигани над деца гребци от местния клуб, бяха временно преустановени.

Причината затова беше сериозният политически интерес от страна на кмета на града и вице премиера Валери Симеонов, които уплашени от разрастващото се обществено недоволство, свикаха кръгла маса в града и я отрупаха богато с обещания за ефективна борба с циганската престъпност, справедливи наказания за нарушителите, премахване на незаконните постройки в циганските махали, засилено полицейско присъствие, спокойствие за гражданите… и още, и още…, умолявайки за двуседмична отсрочка – без протести.

Инициативният комитет на града, съставен предимно от родителите на пострадалите деца взе решение да даде желаната отсрочка на властта, с мисълта че проблемите наистина ще започнат да се разрешават, с надеждата че най-сетне са успяли да накарат държавата да работи.

Уви, нищо от обещаното на кръглата маса не се случва. Оказва се, че кръглата маса отрупана с обещания, всъщност е имала за цел да пресече протеста и да осигури комфорта на правителството до излизането му в лята ваканция, а не да разрешава реалните проблеми на хората. Наскоро в Асеновград се сформира нова кръгла маса, на която според обещанията, Валери Симеонов трябваше да даде отчет за свършената работа, той обаче така и не се появи…. и защо му е, нали постигна своето.

отчет-и-изводи-от-втората-кръгла-маса

Инициативният комитет на Асеновград обаче не смята да замълчи пред тази чутовна лъжа и насрочват нов протест на 30.07.2017г от 18:00ч. със сборен пункт Парка на ул.“Свобода „-Кметската градинка.

Този път хората ще извикат високо: „“ и отново ще направят опит да събудят позадрямалите от ояждане институции и да ги накарат да си вършат работата, за която всъщност всички ние им плащаме.

Родителите на битите деца също така се притесняват сериозно за това, че циганите биячи ще се измъкнат безнаказани: “ Все още нямат повдигнати обвинения, но предвид факта, че ги защитават топ адвокати в България… Ние искаме справедливи наказания за циганите, за опит за убийство!“- коментира пред ibtnews.bg бащата на две от пребитите деца.

Източник: ibtnews.bg