Асеновград отново ще протестира заради прекратеното дело на 11-е нападатели

Жителите на Асеновград подновяват масовите протести. Още тази седмица те се вдигат на бунт и излизат по улиците на града.

Това предаде Нова телевизия.

Причината е изненадващото прекратяване на делото срещу 11-е нападатели от ромската махала на града, които пребиха деца от спортния клуб по гребане и техните треньори.

Родителите, чийто деца бяха бити, са получили уведомително писмо от съда, че делото се прекратява и връща обратно в прокуратурата.

Масовите протести в Асеновград започнаха през юни. Родителите на пребитите тогава деца сега отново готвят бунт заради решението на съда да прекрати делото. Основният мотив то да бъде върнато на прокуратурата са допуснати процесуални пропуски и липса на доказателства.

Двама от задържаните са освободени срещу парична гаранция. Останалите девет нападатели четвърти месец вече са в ареста.

Тренировките на малките гребци на базата „40-те извора“ от месец се провеждат без полицейска охрана. Сега страхът у треньорите се завръща отново. Те първи тогава бяха нападнати и пребити.

Жителите на Асеновград продължават да настояват за бърз процес и ефективни присъди за виновните.

От прокуратурата съобщиха, че вече са внесли протест в съда срещу прекратеното дело. Настояват процесът да стартира отново, като в кориците на делото няма допуснати пропуски. В неделя жителите на Асеновград отново излизат на протест по улиците на града.

Източник: КРОСС