Атанасова: Г-н Тошко, зад нас стоят 600 000 граждани, искате ли да Ви посрещнат на улицата?

Г-н Тошко, зад тази партия стоят 600 000 граждани, искате ли те да Ви посрещнат на улицата, така както Ви посрещнаха, когато взехте мандата.

Така Десислава Атанасова се обърна към Тошко Йорданов в пленарна зала, където дебатът се превърна в размяна на обвинения между ГЕРБ и ИТН.

Поводът за думите ѝ бе изказването на Йорданов, който определи партията на Борисов като „мафиотска структура“.

„Не се правя на пророк, но все си мисля, че в следващия парламент ще има редовно правителство и в него няма да участва ГЕРБ. И сега, понеже казахте, че някой обижда партии, а нямаше такова нещо. Сега ще има, аз ще обидя партия ГЕРБ и ще кажа, че те са мафиотска структура“, бяха думите на Тошко Йорданов от трибуната.

„Вчера казахте, че нашата парламентарна група е отвратителна, а днес, че ГЕРБ е мафиотска структура,“ подчерта Атанасова

Тя се обърна и към председателя на Народното събрание Ива Митева:

„Съжалявам, че Вие сте доктор по конституционно право. Вашето е порочна парламентарна практика и считам, че все още имате време за трети път да промените своето становище“.

Атанасова призова Митева да нареди на „своя партиен шеф“ да напусне залата, защото поведението му е „опасно“.

Народният представител от ГЕРБ Александър Нанков също критикува Ива Митева и каза, че тя действа под диктовката и интереса на парламентарния си лидер, като за пореден път променя своето мнение.

Митева остана категорична и заяви, че е последователна в това, което е решила.

Депутатът от ИБГНИ Арман Бабикян я защити и каза:

„Не се упражнявайте върху г-жа Митева, тя се опитва да си върши работата, въпреки упоритото ви желание да саботирате работата ни. Всички останали вляво и отдясно на ГЕРБ работят, а вие се упражнявате по правилника“.

Тома Биков от ГЕРБ също се намеси и заяви, че най-вероятно ще трябва пак да се преразгледат предложенията за измененията по закона за НСО:

„Това се случва, щото не можете да смятате до 240. Мислите, че имате мнозинство – кои сте Вие? Управляващо мнозинство ли сте? Кои сте Вие? Вие сте предлагачи, нищо повече от това!“

По думите му ГЕРБ не са виновни и са очевидна опозиция от първия ден.

Източник: Епицентър.бг