Атанасова: Това е поредното дъно, което достигнаха „новите варвари“ в 46-ото Народно събрание

„Това, което се случи днес, е поредното дъно, което достигнаха „новите варвари“ в 46-ото Народно събрание.

Пред вас е цялата парламентарна група на коалиция ГЕРБ-СДС – 63 човека, които представляват над 600 хиляди български избиратели.

По силата на Конституцията всеки един от нас представлява и целият български народ. Нещо недопустимо стана в пленарна зала“.

Това заяви председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова на брифинг в парламента.

„Тези 600 000 български граждани и ПГ на ГЕРБ – СДС беше лишена чрез гласуване от представителство в една от временните комисии на Народното събрание“, съобщи тя.

„Считаме, че това е грубо потъпкване на демократичния ред в парламентарната република, в която всеки един народен представител може да бъде избиран, в който и да е ръководен орган на Народното събрание и в състава на която и да е временна или постоянна комисия на Народното събрание. До този момент, никога, никой не си е позволявал, да гласува против волята на определена парламентарна група за персонален състав. Каквито и противоречия да е имало, винаги парламентарната зала, се е съобразявала с мнението на ръководството на парламентарна група за излъчен техен представител“, подчерта Десислава Атанасова.

Томислав Дончев от ГЕРБ – СДС определи случилото се като болшевизъм. „Не става въпрос просто за ограничаване на политически и граждански права, а за ограничаване на хора в стилистиката на „бивши хора“, заяви той.

Източник: dariknews.bg