Атанасова: Очаквам това управление на България да е без финзиономия и краткосрочно

Снимка: БГНЕС

Нежното острие на ГЕРБ за пореден път захапа тези, които в момента се опитват да съставят кабинет.

Когато има силна опозиция, да се надяваме, че ще има и силно управление, макар че аз очаквам то да е без финзиономия, без отговорности и краткосрочно.

Това заяви на пресконференция в Русе председателят на парламентарната група на „ГЕРБ – СДС“ и депутат от Русенския избирателен район Десислава Атанасова.

Тя посочи, че коалицията ГЕРБ – СДС ще бъде категорична опозиция – подготвена, силна и конструктивна, но ще подкрепя всяка мярка, която е насочена в помощ на гражданите.

„Нашата парламентарна група е единствената, която не отиде на консултации при президента. Считаме, че няма абсолютно никакъв смисъл да водим подобни разговори, при положение че петте останали партии вече водят своите разговори за формиране на правителство и за търсене на подкрепа. ГЕРБ – СДС е и групата, която не беше поканена за разговори от „Има такъв народ“, но не страдаме от този факт. Напротив, за нас е по-добре да сме далеч от партии, които през последните 12 години трайно сме държали извън властта – говоря и за БСП, и за ДПС. Въпреки това на държавата ни е необходимо някакво правителство“, смята Атанасова.

Другият народен представител от ГЕРБ – СДС от Русенския район – Красен Кралев, който също участва в пресконференцията, заяви, че „изчегъртването не може да е акцент и основна политика в едно бъдещо управление“. По думите му станало е безкрайно ясно, че тези, които се готвят да управляват, нямат абсолютно никаква готовност за това.

Кралев, който бе министър на спорта, изрази радостта си от спечеления сребърен медал от българската състезателка по спортна стрелба Антоанета Костадинова на Олимпийските игри в Токио. Той прочете съобщение от Костадинова, получено след успеха ѝ, в което тя му благодари.

„Изключително много съм щастлив за Тони. Благодаря й! Това е най-голямата отплата, най-голямото щастие да получиш признанието на хората, за които си се борил толкова години. Каквото и да говорят в момента, както и да се опитват да ни изчегъртат, не могат да изчегъртат това, което сме направили“, заяви Кралев, пише Novini.bg.

Източник: Petel.bg