Аз, Протеста съм зависим от енергията и желанието за борба най -вече на гражданите на една страна

Аз протеста, съм много тъжен в България. Тъжен съм, защото моите братя протестите по света много ми се подиграват какъв съм хилав, какъв съм немощен, какъв съм тих.

Но както знаете в едно голямо семейство каквото е нашето на Протестите, винаги има и един изтърсак. Е този изтърсак в нашето семейство съм аз.

В началото докато растях и бях юноша, хората залагаха надежди на мене, че мога да им променя живота. Викаха ме на помощ, когато трябваше да сменя системата. Когато трябваше да преминат от една форма на управление към друга. Когато нямаха какво да ядат и пари с какво да си купят храна. Но впоследствие мен ме игнорираха, хората които ме търсиха в началото не искаха да ме търсят повече, защото аз не им бях удобен. В началото ме търсеха опозиционни партии, синдикати и всеки човек с будна съвест. Но будните в България, виждайки, че и аз хилавият и немощен протест няма как да им помогна, решиха да емигрират. Опозицията стана властоимаща и аз нямаше как да съм им нужен, а синдикатите решиха да ме ползват със заплашителни писма към властта.

Така през годините Аз Протеста, залинях, останах си хилав и дори останах без глас. Понякога се опитвах да надам малко по – силен глас, но просто нямаше смисъл.
Нямах енергията на моят брат Протеста в Гърция, който е толкова мощен, че когато излезе на улицата решава проблемите на всички хора.

Нямах силата на моя брат в Румъния, който на улицата кове закони и сменя правителства.

Нямах мощта на моя Исландски брат, който на улицата написа новата Конституция на страната си и подобри в пъти живота на хората.

Нямах глас, нямах сили, защото Аз Протеста съм зависим от енергията и желанието за борба най -вече на гражданите на една страна. А в моята желанието го няма, енергията я няма и най -лошото е че моите братя в съседните страни го виждат това и дори вече ми предлагат помощ. Да дойдели да ми помогнат да порасна, да стана силен, мощен и да се чува и моя глас.

Защото знаете всяко едно семейство се поддържа и в нашето на Протестите не е по – различно сега.

Моите братя по света, Протестите отдавна са прозряли нещата защо си стоя се немощен и хилав в България и все се опитват да ме убедят, че всичко зависи от желанието на хората за промяна, за справедливост, за борба срещу неправдата. Казват ми, че за да стана силен трябвало и честни хора с чисти мисли и сърца, а в България всеки излизал да протестира за келепира и печалбата, някои даже и за властта.

Да, но нали аз съм Протеста, защо ме използват така, братята ми викат, защото все още не си полудял и не си се развихрил, за да повярват хората, че имаш сили да решаваш проблеми и създаваш История..

И сега седя и си мисля Аз Протеста, докога ще позволявам на някакви хора с мании за слава, величие, власт и пари да ме лъжат и да ми обещават, че ще стана силен и ще променям човешки съдби в България.

Надявам се и се моля най-накрая, да си повярват честните и интелигентни хора и да поведат останалите на борба, за да стана силен и мощен и за да подаря на хората Истински Живот в България!

Аз, Протеста.

Атанас Калев