Баба Надие, която дари цялата си пенсия на болницата в Исперих: Не мислете за парите, а за помощта

80-годишната баба Надие дари пенсията си на болницата в Исперих.

По този начин искала да благодари на лекарите за отношението към болните и човечността да помагат, разказва Нова тв, съобщава Petel.bg

Жената живее в исперихското село Печеница. Дългите години тежка стопанска работа казват своята дума и тогава грижите за нея поемат в болницата в Исперих

„Когато се налага отивам в болницата. Много съм доволна от лекарите, които се грижат за мен там. Затова реших да си даря пенсията за техните нужди, за каквото им е необходимо, за това да се ползват“, казва Надие.

Ссътоянието на жената се следи от кмета на селото, който също е впечатлен от жеста й.

Последното посещение на Надие в болницата е заради болните й колене. След като лекарите й помагат, тя е на мнение, че сега е нейн ред тя да им помогне.

„От сърце дарих парите. Не мислете за парите, а за помощта“, коментира жената.

Въпреки че лекарите й предложили да не си дава цялата пенсия, а по-малка сума, тя не се отказва от решението си. „Намекнахме й, че имаме дарители, че дори с по-малък жест, например от 50 лева, ще ни помогне“, коментират докторите.

Пенсията на Надие постъпва по сметката на болницата. Там за около 20 дни са събрани близо 80 000 лева от различни фирми и други дарители. „Може един милионер да даде 10 000 лева, а един човек, който няма възможности – 30 лв. Но това е огромен жест за нас. Както е и при баба Надие. Ами тя всеки месец дава поне сто лева само за лекарства. Такива жестове не са просто помощ за болницата, това е съпричастност, която ние като лекари усещаме, а това е много-много ценно“, коментира един от докторите в болницата. С дарените пари се купуват защитни средства, дезинфектанти, но от болницата най-голямото им желание е с парите да се купи нещо, което да остане трайно вбъдеще, в полза на пациентите.