Бабикян: По решение на суверена Борисов вече не е премиер на България

Продължават протестите срещу правителството и главния прокурор.

Организаторите обявиха за тази вечер общонационален митинг.

В столицата блокирани остават кръстовища на Орлов мост, на площад „Независимост“ и пред ректората на Софийския университет.

На импровизирано парламентарно заседание на площад „Независимост“ протестиращите „гласуваха“ вот на недоверие към правителството на Бойко Борисов „заради корупция, грабеж, некомпетентност и наглост, които унизиха народа на България и сринаха международния ѝ авторитет“.

„По решение на суверена господин Борисов вече не е министър-председател на България“, обяви от трибуна при фонтана пред президентството Арман Бабикян, един от организаторите на протеста. Той обясни, че след проваленото извънредно заседание на Народното събрание днес, е време за истинско такова. „Заседанието“ на площада започна с българския химн. Протестиращите поискаха изслушване на премиера, а след това „гласуваха“ недоверие към кабинета. С викове „Оставка“ недоволните тръгнаха на шествие към Орлов мост.

От палатковия лагер на Орлов мост зарадваха хората с концерт класическа музика. Мнозина откликнаха на поканата и послушаха изпълненията на Мартин и Никола. Беше представена и книгата „ДНК на прехода“ от Пламен Даракчиев.

Източник: БНР