Байдън не помни името и поста на военния си министър, стоящ на 2 м от него

Президентът на САЩ Джо Байдън не можа да си спомни името и поста на своя военен министър Лойд Остин.

При това човекът стоеше буквално на 2 метра от него в момента на произнасяне на речта му.

Опозиционната тв Фокс нюз се посмя над този факт, но и обърна внимание на предупрежденията още в кампанията за Белия дом, че 78-годишният Байдън има сериозни проблеми с паметта и концентрацията.

Източник: 19min.bg

В същото време Джо Байдън официално обяви, че правителството купува още 100 милиона дози ваксина срещу COVID-19 от Johnson & Johnson. Очаква се те да пристигнат едва, след като САЩ натрупат достатъчно запаси от ваксини за всички жители през май, но Байдън каза, че иска още количества с цел сигурност, предаде NY Post. „Правя това, защото се нуждаем от максимална гъвкавост“, каза Байдън на събитие в Белия дом, за да обяви покупката.

„Винаги има шанс да се сблъскаме с неочаквани предизвикателства. Трябва да сме подготвени.“

Наскоро стана ясно, че Merck ще помогне на J&J с производството на ваксината. По-рано президентът заяви, че САЩ са на път да осигурят достатъчно ваксини за всички пълнолетни до края на май. САЩ договориха 300 милиона дози от всяка от ваксините на Pfizer и Moderna, а също така и 100 милиона дози от J&J. С допълнителните 100 милиона дози от J&J администрацията иска да се застрахова в случай на проблеми с производството при Pfizer и Moderna.