Байдън: Няма да се поколебаем да накараме Русия да си плати. Отравянията на своите граждани – приключи!

„Ясно заявих на президента Путин, за разлика от моя предшественик, че дните, когато САЩ ще се предадат пред агресивните действия на Русия – намеса в нашите избори, кибератаки, отравяния на своите граждани – са приключили.

Няма да се поколебаем да накараме Русия да си плати, и ще защитаваме жизнените интереси на нашия народ”.

САЩ разглеждат Китай като свой основен конкурент, заяви американският президент Джо Байдън.

„Ще се справя директно с предизвикателствата, които Китай поставя пред нашия просперитет, сигурност и демокрация“, каза Байдън в речта, която бе излъчена по CNBC.

САЩ ще приемат 125 000 емигранти годишно, подчерта Байдън, като в същото време подчерта, че страната трябва да се борим с расизма и расовата несправедливост.

САЩ ще продължат да подкрепят Саудитска Арабия в опитите й да защити своята територия от сили, подкрепени от Иран. Войната в Йемен трябва да спре, каза още президентът на САЩ. Байдън подчерта, че военните в Мианмар трябва да освободят веднага ръководството на страната и да върнат властта.

В същото време американския държавен департамент обясни, че в разговор с Сергей Лавров, държавният секретар Антъни Блинкен е повдигнал въпросите за намесата на Русия в президентските избори /2020/, “военната агресия” в Грузия и Украйна, отравянето на Навални и “инцидента” с компанията SolarWinds.

Източник: Епицентър.БГ