Байрактаров: Срещу Валери Симеонов има дело за срещи с терористични организации

Журналистът и бивш депутат Димитър Байрактаров заяви пред Bulgaria ON AIR, че има реални основания за искането на оставката на Валери Симеонов, тъй като срещу него имало повдигнато дело за срещи с терористични организации.

„Азербайджан е завел дело срещу него за среща с терористични организации.

Мога да ви покажа номера на следственото дело. Всяко едно негово излизане пред публика е съпроводено с поредна доза скандали и нагнетяване на напрежението сред обществото – това не може да е вицепремиер“, категоричен бе журналистът.

Разговорът обхвана и изказванията на народните представители, които според някои оскверниха празника на Народните будители с изказванията си от трибуната на Народното събрание. Някои политици използваха епитети като „идиоти“ и „еничари“ за обръщение един към друг.

„Ако наблюдаваме това, което се случва в Европа, то да се връща една толкова опасна тема като Възраждането, е изключително непремерено. Дали парламентът е омаскарил празника? За съжаление трябва да кажа, че една държавна институция с толкова нисък процент на социално одобрение, каквото и да направи – няма да се възприеме положително“, отбеляза Димитър Байрактаров.

Източник: Фрог нюз