Бареков: На път съм да разпадна цяло правителство на „стабилността“

Като лидер на единствената призната политическа партия в Европа (ПП „Презареди България”) и член на европейското ръководство на консерваторите (АКРЕ) с огромна тревога наблюдавам всекидневните скандали в консервативно-патриотичната част на българското управление.

Това се казва в официална позиция на Николай Бареков изпратена до медиите.

В нея той коментира скандалите при Обединените патриоти и отправя покана към Валери Симеонов и Красимир Каракачанов за европейския форум в Кишинев, пише novini.bg.

Публикуваме позицията му без редакторска намеса:

„Не съм очаквал, че отправената от мен покана в качеството ми на европейски политик, получил международно признание, към трите политически партии да се присъединят към фундаментален патриотично-консервативен блок за европейските избори ще предизвика подобен емоционален изблик и дори проява на завист и агресия от лидерите на тези формации.

Оказва се, че искайки да направя добро за консервативната идея в България и в Европа, съм на път да разпадна цяло правителство на „стабилността”, без дори да присъствам на територията на България, а много често и на територията на европейския континент. Надявам се случващото се пред очите ни да не е заради личното отношение на определени политици към моята персона.

Тук е мястото да отправя благодарност към Волен Сидеров и ПП „Атака”, че единствено откликнаха на поканата ми и ще присъстват на форума на консерваторите в Кишинев, на който ще представим идеята за създаване на голям консервативен блок, който да поведе битката срещу неолиберализма на предстоящите европейски избори.

Обръщам се към Валери Симеонов, лидер на НФСБ, и Красимир Каракачанов, лидер на ВМРО, с призива да обмислят събитията от последните дни, да откликнат също на моята покана и да вземат участие в най-висшия форум на европейските консерваторите. За целта публично обявявам, че ще покрия от личните си средства разходите им по пътуването до Кишинев.

Обръщам се и към колегите ми от България с молбата да не изпитват ревност към моята позиция, носеща ми легитимация в Европа, защото ще положа необходимите усилия опитът, натрупат в най-висшите консервативни среди, да бъде предаден на моите политически наследници в България“.